Header Ads

Belajar Cara Buat Blog Di Blogspot

Belajar Buat Blog tak pernah habis dan sentiasa ada ilmu baru yang boleh diperolehi dengan macam-macam cara, antaranya melalui ebook. Jadi, dalam artikel ini saya nak kongsikan cara untuk menambah ilmu belajar buat blog dari ebook yang bertajuk "Belajar Buat Blog".

Belajar buat blog dengan eBook memang berbaloi. Anda boleh gunakan ilmu buat blog tersebut untuk tujuan menambah pendapatan, menambah kenalan di kalangan blogger, menyimpan kisah travel anda dan keluarga dan banyak lagi.

Entri ini ditulis untuk satu contest SEO : Belajar Buat Blog anjuran blog Coretananuar.com.

Dalam ebook tulisan saudara Anuar ini, anda akan diberikan pendedahan luas tentang perkara-perkara berikut;

Ebook setebal 119 muka surat ini terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:

  • Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
  • Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
  • Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
  • Bab 4 : Buat duit dengan blog
  • Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
  • Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
  • Bab 7 : Rumusan dan penutup


Belajar Buat Blog Di Blogspot Dengan Ebook Saudara Anuar


Saya galakkan anda download ebook "Belajar Buat Blog" cepat-cepat kerana kandungannya yang amat sesuai untuk newbie yang baru nak bina blog. Untuk adik-adik yang sedang belajar pun boleh buat blog, dengan blog tersebut adik-adik boleh kongsikan kertas-kertas ujian yang boleh digunakan untuk aktiviti ulangkaji.

Cepat dapatkan segera ebook "Belajar Buat Blog" demi memenuhi minat anda berblog. eBook ini adalah edisi PERCUMA!!


Tips Untuk Jana Income Dengan Blog


Bagi saya mudah saja jika anda nak buat duit dengan blog. Beli ebook Belajar Buat Blog, kemudian buat blog banyak-banyak dan letak banner iklan Affiliate pada kesemua blog anda. Ha!! Siap. Anda akan dapat jana income dengan blog. Walau bermula dengan 1 klik dan 0.01 sen, itu terbukti bahawa anda telahpun jana income dengan blog.

Contohnya saya ada 3 blog yang agak aktif iaitu;

Saya ada akaun Adsense yang status full hosted. Ini bermakna saya boleh pasang banner iklan dari satu akaun Adsense ke dalam setiap blog. Bayangkan setiap 1 blog boleh jana USD1.00 sehari, jika ada 3 blog, dah boleh dapat USD3.00 sehari. Hmmm... banyak juga tu.., dan dalam matawang USD pulak..

Secara kesimpulannya, belajar buat blog tidak perlu kepakaran tinggi dalam IT, tetapi cukup ada semangat tinggi dan tak putus cari ilmu berkaitan. Entri ini ditulis untuk satu contest SEO : Belajar Buat Blog anjuran blog Coretananuar.com

Contest SEO ini bertujuan mencapai objektif yang digariskan seperti dibawah.

  • Menarik minat lebih ramai rakyat Malaysia untuk menulis blog
  • Membantu rakyat Malaysia menjana pendapatan melalui Blog
  • Menggalakkan Blogger-blogger yang dah lama menulis blog supaya dapat berkongsi tip-tip dalam bidang penulisan blog
  • Menggalakkan penulis-penulis blog berkongsi rahsia kejayaan mereka menghasilkan pendapatan yang lumayan dalam bidang penulisan blog.
  • Dapat memberi motivasi kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk menjadikan blog sebagai sumber pendapatan sampingan
  • Membolehkan setiap peserta contest ini mendapat backlink yang berkualiti daripada para peserta lain. 

Senarai Peserta Contest SEO Belajar Buat Blog:

  1. calrasepatrick.blogspot.com 
  2. nonasani.blogspot.my 
  3. missobsesi.blogspot.my 
  4. sayidahnapisah.com 
  5. mommyfiqa.com 
  6. bloggerlelaki.com 
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my 
  8. dianarashid.com 
  9. susahsenangblogger.com 
  10. at-tarmizi.blogspot.my 
  11. myideakini.com 
  12. amirkhalis.blogspot.my 
  13. sayabukancikgu.com 
  14. messarah.blogspot.my
  15. jangan-bukak.blogspot.my 
  16. fadzirazak.com 
  17. heroborneo.com 
  18. nikkhazami.com 
  19. misztrex.blogspot.my 
  20. ummizarra.com 
  21. infopelajar2u.com
  22. sabreehussin.com
  23. topseofriendly.blogspot.my
  24. ummiseri.com
  25. saidila.com
  26. qiyasaad.com
  27. kataubaid.com
  28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  29. iuzira.com
  30. hiburansabah.com
  31. heroborneo.com
  32. nasitambah.com
  33. aynorablogs.com 
  34. ohtiptop.com 
  35. jebengotai.com 
  36. sensasi2020.com 
  37. sayaazieera.blogspot.my 
  38. jambubatublog.com 
  39. adibsite.com 
  40. sishawa.blogspot.my

9 comments:

  1. Senak n senang sekarang ini nak buat blig, semuanya ada termasuk melalui ebook. Semoga berjaya buat anda dalam contest Seo Belajar buat blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...banyak ilmu buat blog free sekarang ni.., aamiin, hrp nak menang seo, tapi jauh lagi gamaknya..

      Delete
  2. Semoga berjaya dalam kontest ini nanti

    ReplyDelete
  3. Saya datang dr segmen yang sama.. salam kenal dan selamat maju jaya dlm dunia blogging :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Siti. Harap kita terus berjaya hingga ke akhirnya..

      Delete
    2. Terima kasih Siti. Harap kita terus berjaya hingga ke akhirnya..

      Delete
  4. setuju kena selalu cri ilmu. banyak betul blog dia. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. blog bnyk kena lebih gali ilmu.. untuk survive..

      Delete

Powered by Blogger.